Дни преди старта на пролетния полусезон в холандското първенство в сряда, холандският „Voetbal International” направи статистически обзор на представянето на вратарите в Ередивизие през есента.

В момента трима са фаворитите за най-добре представящ се през сезона и това са стражът на Аякс Маартен Стекеленбург, вратарят на Твенте и българския национален отбор Николай Михайлов и Андреас Исаксон от ПСВ Айндховен.

И тримата са записали по 7 „сухи” мрежи през есента, като са лидери в класацията, следвани от по 6 мача без допуснат гол от Серхио Ромеро от АЗ Алкмаар и Лусиано от Грьонинген.

„Voetbal International” припомня, че Маартен Стекеленбург, който през лятото бе титуляр в националния отбор на Холандия, играл на финала на Мондиал 2010, спечели приза за най-много „сухи” мачове през миналия сезон.

Шампионът Твенте на Ники Михайлов е втори във временното класиране на Ередивизие на четири точки зад ПСВ Айндховен. Михайлов и компания обаче имат да изиграят един мач повече от тима на Станислав Манолев.