Николай Михайлов игра цял мач при домакинската победа на Твенте с 5:2 над АДО Ден Хааг, която изведе тима от Еншеде на първо място в Ередивизие след шестия кръг на холандския шампионат.

Гостите от Ден Хааг изненадващо поведоха в 14-ата минута с гол от дузпа на Лекс Имерс, но австрийската голова машина Марк Янко изравни секунди по-късно, като първата част завърши при 1:1.

Твенте дръпна с 3:1 с попадения на Дъглас в 56-ата и Люк Де Йонг в 72-ата, а Джон Верхоек, върна надеждите на АДО, като намали резултата в 77-ата.

В ответната атака обаче Роберто Росалес намери Емир Бахрами и роденият в Прищина шведски национал направи 4:2 преди в добавеното време Росалес да асистира и на Люк Де Йонг за втория му гол в мача за крайното 5:2.

Този успех изкачи Твенте на върха в класирането с 15 точки, колкото има и вторият АЗ Алкмаар, който би с 2:1 като гост Ваалвийк. Тимът на Ники Михайлов обаче е първи, тъй като има голова разлика 18:6, а тази на АЗ е също плюс 12 попадения, но е 16:4. Третият и четвъртият в таблицата – Аякс и Фейенорд са с по 14 точки.