ПСВ Айндховен и Аякс завършиха наравно 2:2 в дербито на 6-тия кръг в холандското първенство. Двубоят на „Филипс Стейдиъм” бе доста зрелищен и с постоянни атаки към двете врати. За съжаление обаче няколко сериозни инциденти помрачиха мача.

В 18-а минута Николай Бойлесен от Аякс получи тежка контузия и бе заменен принудителна като напусна терена на носилка. Малко след това пък вторият вратар на ПСВ Пржемислав Титон, който бе титуляр в мача заради травма на Андреас Исаксон, загуби съзнание, след като бе ударен с коляно в главата от съотборника си Тимоти Дерийк. Двубоят бе спрян за повече от 10 минути, и Титон бе изнесен на носилка, за да бъде откаран в болница. Последната информация, час след инцидента, от ПСВ е, че Титон е дошъл в съзнание в болницата.

Българският защитник Станислав Манолев бе титуляр за своя отбор и изигра цял мач на добро ниво. Именно Манолев реагира веднага след сблъсъка и оказа помощ на Титон до идването на медицинския екип.

Домакините откриха резултата още във 2-а минута чрез Тим Матавз, но Колберин Сигторсон изравни в края на първата част. В 55-а минута ПСВ отново излезе напред, след като Джорджиньо Вийналдум бе точен от дузпа. Тимът от Айндховен вече предвкусваше трите точки, когато в 79-а минута резервата Дмитрий Буликин вкара първия си гол с екипа на Аякс и оформи крайното 2:2.

В класирането Аякс е лидер с 14 точки, колкото има и вторият Фейенорд. ПСВ е на пето място с 11.