Помощник треньорът на Тотнъм Густаво Пойет похвали играта на Димитър Бербатов след победата на “шпорите” с 4:0 над Уигън.

През последните няколко седмици се изписаха тонове статии и новини, които поставяха под съмнение бъдещето на капитана на българския национален отбор на “Уайт Харт Лейн”, но нападателят отвърна на всичко това с класната си игра.

Междувременно SkySports посочи именно Димитър Бербатов като най-добрият играч на терена по време на двубоя от Премиършип срещу Уигън. Въпреки че не вкара попадение, българинът получи оценка 9 за отличните си изяви и двете асистенции.

Отзивите за показаното от Бербатов сподели и асистентът на новия наставник на Тотнъм: "Това, което показа той е чудесно. Всички очакваха с нетърпение да видят Берба. Той е наясно, че ще бъде център на внимание от страна на вестници и телевизии, поне до трансферния прозорец. Ние обаче сме длъжни да се уверим, че той е щастлив в отбора и че ще продължи да играе така както в този мач."

"Появиха се толкова много слухове по въпроса, но мисля, че в този момент просто трябва да замълчим и да изчакаме. Отнася се за всички. Просто да почакаме и да не бързаме, защото все още е месец ноември", добави асистентът на Хуанде Рамос.

"Мисля, че успяхме да построим добре защитата, което даде възможност на останалите играчи да действат свободно и да покажат качествата си. Това е качеството, което ние знаем и трябва да се държи от целия отбор", допълни Пойет относно играта срещу Уигън.

"Справяме се добре в офанзивен план, но също така и в защита. Длъжни сме да задържим спокойствието в тима, затова и тази победа бе от изключително голямо значение", завърши помощник треньорът на Тотнъм пред SkySports.