Румънската звезда Мариус Никулае е бил предложен на новия наставник на Анортозис Станимир Стоилов, според кипърските медии. Нападателят на Динамо Букурещ може да акостира на „Антонис Пападопулос”, ако бъде одобрен от Мъри и двете ръководства постигнат договорка за трансфера.

Стоилов със сигурност иска да подсили състава си в предни позиции, като дори изпробва черногорския нападател Иван Бошкович, но до негово привличане няма да се стигне.

29-годишният Никулае започва кариерата си в Динамо Букурещ, а след това преминава последователно през Спортинг Лисабон, Стандарт Лиеж, Майнц 05 и Инвърнес. От 2008 г. отново е в родния си клуб, за който има 160 мача и 63 гола. Никулае е румънски национал, като е изиграл 38 мача и е вкарал 13 гола.

Станимир Стоилов ще дебютира официално начело на Анортозис тази събота срещу лидера в класирането Апоел Никозия. „Синьо-белите” са домакини на своя „Антонис Пападопулос”.

До този момент ръководството на Анортозис уреди с картотеки две от новите попълнения – българския национал Станислав Ангелов и холандския защитник Сивард Спрокел.