По всяка вероятност българският защитник Димитър Велковски ще изтърпи наказание от три мача лишаване от права заради червения картон, който получи в мача срещу Беершот. Срещата се игра на 4-и април и "плъховете" спечелиха с 2:1, въпреки че играха 10 в продължение на 52 минути. 

Първата инстанция на дисциплинарния панел на белгийската федерация е предожила наказание на клуба Серкъл Брюж за българина три мача и глоба от 2500 евро, след като Велковски беше отстранен в 38-ата минута.

Ако от Серкъл не са доволни, могат да обжалват санкцията пред основната Дисциплинарна комисия, но ще трябва да изчакат още време преди да научат крайното решение. "Зелено-черните" ще бъдат лишени от защитника си срещу Льовен в събота и в Остенде на 18 април. Третият мач от наказанието Велковски ще трябва да изтърпи в първия кръг на плейофите. 

Серкъл ще продължава да се бори за оцеляването си, след като в момента заема 16-о място от 18 отбора с 32 точки, само една над Мускрон. Същият начин на изтърпяване на санкцията е наложен и на Махтар Гай от Остенде, който беше изгонен с помощта на ВАР в мача срещу Ваасланд-Беверен. Наказанието за Гай е два мача лишаване от права и 2000 евро глоба, а ако от Остенде обжалват, ще им отнеме време за редукция на санкцията.