Българският национал Симеон Славчев даде дълго интервю пред полските медии, в което разкри, че въпреки слуховете, плъзнали у нас, не е имало нищо вярно в информациите, че е можел да подпише с ЦСКА. 24-годишният футболист ще изкара втори сезон под наем в Лехия Гданск, като сам подчерта, че това е било и основното му желание.

Бившият играч на Литекс не беше много далеч от това да премине в Бирмингам Сити, но английският втородивизионен тим не успя да се договори със Спортинг Лисабон. Португалският гранд все още притежава правата на Славчев, като търсеше да го продаде срещу не по-малко от 3,5 милиона евро.

„Изкарах добър сезон в Лехия и в неговия край влязох в контакт с представители на клуба, които ми предложиха контракт за още 2 години. Аз поисках (пред Спортинг – б.р.) трансфер или  отново да бъда преотстъпен в Лехия”, разказа Славчев. „В Гданск всичко ми пасва – чувствам се уважаван от клуба, феновете и съотборниците. Чух, че Спортинг е търсил клуб, който да ме купи за 3,5 милиона евро. Лехия не може да си позволи такава сума.”

Симеон Славчев обяви името на новия си тим

„Имах 4 ферти, но нито една от тях не удовлетвори претенциите на Спортинг. Така лятото се оказа дълго. Общо взето всеки ден повтарях, че искам да се върна в Гданск. Разбирам, че някои фенове могат да си помислят: „Той не си намери друг клуб и се върна, явно Лехия е бил пожарен вариант”.  Истината е, че от самото начало исках да остана тук. За всеки случай още пазя съобщенията и електронните писма, с които молех да ме върнат в Гданск. Желая Лехия да не изпитва и грам съмнение, че искам да продължа да играя за този клуб.”

„Официално запитване имаше само от Бирмингам. Колкото до слуховете за ЦСКА – това е някакъв нонсенс, не съм водил никаква разговори. В добавка мога да кажа, че имах още три оферти от Англия, Франция и Италия, но не мога да споменавам имена. Всичко пропадна и Спортинг не можа да ме продаде. Те знаеха, че при такъв сценарий бих предпочел да се върна в Гданск.”

Славчев също така сподели и част от впечатленията си след пробния период, който изкара в Бирмингам. „Беше страхотно, защото от дете мечтаех да играя в някоя английска лига. Стилът, манталитетът, всичко много ми допада. Бях близо до трансфер, но англичаните не приеха условията на Спортинг. Може би ще играя там един ден. Сега не се получи, но съвсем не унивам. Знаех, че ще остана в Гданск”, допълни Славчев.