Сочи разби с 5:1 като гост Динамо Москва в среща от последния кръг на руското първенство. Така отборът, в който доскоро ииграеше новото попълнение на Ленски Ивелин Попов, за първи път в своята история спечели сребърните медали. Шампион стана Зенит с 65 точки, следван от Сочи - 56, Динамо Москва - 53, Краснодар и ЦСКА Москва - по 50 и др. 
 
От Висшата лига трябва да изпаднат Арсенал (Тула) и Рубин (Казан), а Химки и Уфа ще играят баражи за запазването на местата си. Но ръководството на Арсенал (Тула) днес извади от стартовия състав всичките си чужденци с изключение на Кингс Кангва, а сред спрените от участие беше и българският капитан на отбора Георги Костадинов. 
 
Причината е, че на 24-и май предстои заседание на изпълнителния комитет на Руския футболен съюз, на който ще се разглежда предложението за увеличаване на Висшата лига на 18 отбора. Това се налага заради липсата на евромачове и вече доста свободни дати в календара. 
 
Така Арсенал и Рубин най-вероятно няма да изпаднат, а ще играят баражи за оцеляването си срещу Оренбург и СКА-Хабаровск от втора дивизия. Именно поради тази причина Арсенал (Тула) запази чужденците си днес. Сигурни нови членове на елита на Русия са Торпедо Москва и Факел (Воронеж).