Полузащитникът на Спартак Москва Ивелин Попов заяви в интервю пред клубния сайт, че не се е отдал на грандиозни празнества след спечелената титла от руското първенство през изминалия сезон. Българският национал разкри, че планира събитие, на което да покаже копие на оригиналната купа.

Признание за Попето, избраха го в 11-те на кръга в Русия

“По принцип не обичам големите празници и изненади. Основното отпразнуване бе след мача с Терек – със съпругата и децата ми. В България също празнувах скромно, само със семейството и приятелите ми. Нямах месеци, за да отпразнувам титлата. Спечелихме я и това е страхотно, но вече е време за нови трофеи”, каза Попов пред клубния сайт на Спартак.

“Планирам да занеса копие на трофея в България. Поръчах такова на моят приятел Денис Глушаков – ще изглежда 1:1 като оригинала. Когато имам време, непременно ще отида в София, където всички ще могат да си направят снимка с титлата. Мечтая да направя подобен подарък на феновете. В България много хора подкрепят Спартак. Те заслужават да видят дългоочаквания трофей”, допълни той.

Шампионът на Русия с второ поредно реми, Попов с цял мач

“Засега само един българин, участвал в чужди първенства, е донасял шампионска купа в България и това е Христо Стоичков. На своя бенефис по случай 50-годишнината Стоичков показа Купата на европейските шампиони, която спечели с тима на Барселона през сезон 1991/92. Феновете бяха във възторг. Аз също, така че ще се постарая да направя едно наистина хубаво събитие”, каза още българският национал.