Непосредствено преди първия мач на Спартак Москва за новото първенство, Ивелин Попов сподели очакванията си за предстоящата година, в който той и неговият отбор имат големи амбиции.

Попето не скри и задоволството си от успеха за Суперкупата на Русия: „Успяхме, всички бяхме до краен предел мобилизирани, за да се поздравим с този успех. Тази купа ни липсваше, направихме всичко възможно да я имаме отново. Настроението е супер, беше много важно да спечелим този мач, да започнем сезона позитивно заредени.”

Попето и Спартак триумфираха със Суперкупата

Относно предстоящия първи двубой с Динамо Москва, Попов коментира: „Разбира се, че има емоция. Ние също знаем, че това е  най-старото дерби в Русия, ще бъде труден мач, но трябва да намерим сили да започнем сезона по шампионски и да дадем отново заявка, че имаме високи цели.”

„Мисля, че да. Когато станахме шампиони, вече си повярвахме. Играем три години заедно, по-добре се разбираме на терена и още с Локомотив се видя, че играхме добре като за първи официален мач. Ще продължим по същия начин.”

„Аз няколко пъти казах, че това с моите трансфери са абсолютни спекулации. Нито треньорът, нито някой от ръководството ми е казал, че иска да ме продава или съм в трансферния списък. Треньорът, когато ми гласува доверие, го оправдавам и няма място за никакви спекулации относно мой трансфер.”

„В Спартак няма титуляри и резерви. Треньорът всеки мач избира тези 11, които мисли, че са най-подходящи спрямо съперника. Може и да има промени, може и да няма.”

Попето говори и за предстоящото участие в Шампионската лига: „Нашият президент ни постави цели да излезем от групите на Шампионската лига като втори отбор минимум. Ние самите си поставихме цели да вземем Суперкупата, сега също имаме високи цели и искаме да премерим силите с най-добрите. Ще гоним прескачане на групите и повече победи в първенството, не сме отписали и Купата на Русия. Амбициозен клуб сме, това подхожда на Спартак.

Футбольное обозрение 2017 – чак до Япония!

„Работим по доста професионален начин, имаме готвач, диетолози, всеки има индивидуална програма как да се храни, какви витамини да взима след тренировка и мисля, че това се отразява и още миналата година се видя, когато станахме шампиони. Защото руското първенство е доста тежко физическо.”

„За мен лично тази година този отрязък, тези 6 месеца до Нова година ще бъдат най-сложните в историята на Спартак, ще има доста мачове за първенство, мачовете за Шампионска лига, мачове и за Купата. Все пак има доста полети, в седмицата ще се случи да играем по три мача. Правили сме го, но в отделни периоди от кариерите си. Това ще повлияе, много внимателно трябва да се процедира с възстановяването след мачовете, всички да сме на ниво и всеки да може да помогне по всяко едно време.”

Дербито между Динамо и Спартак е тази вечер от 19:30 часа и може да бъде гледано по Mtel Sport 1.