Футболист №1 на България за 2015 г. Ивелин Попов не само прие предизвикателството от Българската асоциация на спортните журналисти, но и го преизпълни. Националът сътвори футболен празник за деца в Пловдив, Пазарджик и София. Според предизвикателството от спортните журналисти халфът на “Спартак” (Москва) трябваше да дари минимум 70 футболни топки на футболна школа или школи. Точно толкова журналисти го поставиха на първо място в анкетите си при избора му за най-добър за 2015-а. Но Ивелин показа, че не просто се е ангажирал с доброто послание към бъдещите поколения, за да покрие минималните очаквания. И реши да купи не 70, а 200 топки. На 14 февруари се качи на автомобила си, за да ги разнесе лично, да се види с таланти от няколко детски школи и да ги вдъхнови да са все по-влюбени във футболната магия.

Ивелин първо пристигна на стадион “Тодор Диев” в Пловдив, където порита с момчетата от “Спартак С94”. После се отправи към Пазарджик, за да подари топки и на школата “Орлета”. За финал футболист №1 у нас събра таланти от софийските школи “Национал” и “Победа” (Орландовци) в НСА. И прекара дълго време с децата в упражнения за удари от границата на наказателното поле и тренировка за издръжливост по раздаване на автографи върху футболни обувки, топки и дори върху тренировъчните екипи на момчетата.

Ивелин реши да зарадва с топки и момчета от 2 школи в Лом - “Алмус” и “Поломие”. Националът ще направи жест и към женския футбол, като прати топки и на момичетата от “Ботев” (Рудозем).

“Слушайте треньорите и следвайте мечтите си”, заяви Попето пред всички таланти, с които се срещна.

“Нямах търпение да се върна от лагера и веднага да си изпълня обещаното пред спортните журналисти. Не исках изобщо да се бавя. Беше ми много приятно сред децата. Спомних си времето, когато и аз бях дете, и тръпката, когато имах шанс да се докосна до някой действащ футболист”, заяви Ивелин.

А докато стоеше на терена на НСА, си спомни и свой мач като дете тук. “Със “Септември” играхме срещу “Левски”. Бихме 3:2, а аз вкарах трите гола. Помня много добре победния, беше с удар от далеч. Още ми кънти в главата съветът на треньора ми - “стегни глезена”. И така е до днес - винаги трябва да си стегнат, за да имаш успех, разказа с усмивка Ивелин.

"Когато чух за инициативата, си помислих, че ще е прекрасно и ние да попаднем сред школите, на които Ивелин Попов ще дари топки. Но изобщо не ми се вярваше. И изведнъж той дойде лично при нас. Децата са много щастливи”, сподели треньорът на "Орлета" (Пазарджик) Валентин Карагьозов.

"Ивелине, благодарим ти, че дойде в Пловдив и зарадва децата ни", обърна се родител към футболист №1 за 2015 г. при визитата на стадион "Тодор Диев".

"Желаем ти успех", казаха дружно момчетата от "Национал" на българския национал, след като дълго си правиха снимки с него в НСА.

"Много победи" пожелаха на Ивелин и момчетата от "Победа" (Орландовци), след като поритаха с него.

Навсякъде се бяха запознали и с второто предизвикателство от спортните журналисти към футболиста на годината - да стане ментор на момче от българска школа. И разпитваха: "Може ли момчето да е от нашия град, може ли да е от нашата школа?"

Единственото сигурно е, че при следващо прибиране на Ивелин Попов в България ще бъде изпълнено и второто съвместно послание от журналисти и футболисти към талантите на бъдещето.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS