Футболист №1 у нас реши да изпълни предизвикателство №1 от спортните журналисти още при първото си прибиране в България.

Футболист №1 на България за 2015 г. Ивелин Попов реши да изпълни предизвикателство №1 от Българската асоциация на спортните журналисти още при първото си прибиране у нас, след като замина на лагер със Спартак Москва след награждаването на 30 януари. 

Тогава бе обявено, че от 55-ата анкета „Футболист на годината” гилдията на спортните журналисти предизвиква бъдещите победители да помагат с личен пример за по-доброто бъдеще на родния футбол.

Предизвикателството гласи: „Колкото спортни журналисти са поставили победителя на първо място в анкетата си, минимум толкова футболни топки да купи най-добрият играч за изминалата година и през следващата да ги подари на школа или школи по свой избор.”

Ивелин Попов се прибра за кратко в България между втория и третия лагер на „Спартак” (Москва). И преди да замине за подготовка в Кипър, ще изпълни поетата отговорност. 
Голяма част от утрешния 14 февруари националът ще посвети на играта, която обича, и на български деца. Ивелин ще занесе лично топки за няколко родни школи и ще се види с таланти от тях.

В 11:30 часа в Пловдив на стадион „Спартак” ще подари топки на школата „Спартак С94” (Пловдив).

В 13:00 часа в Пазарджик на стадион „Георги Бенковски” ще подари топки на „Орлета” (Пазарджик). 

В 15:30 часа в София на централния терен на НСА ще подари топки на школите „Национал” и „Победа”.

Ивелин Попов обяви, че се е захванал и с второто предизвикателство от Българската асоциация на спортните журналисти: „Да си избере българче от детско-юношеска школа, на което да стане ментор – да потренира с него, друг път просто да отиде на негова тренировка, след която да му даде съвети, да го покани на свой мач... Да стане негово реално вдъхновение...”