Австралийското футболно първенство може да спечели сериозен престиж, ако се намери клуб, който да ангажира Димитър Бербатов. Поне така смятат в местната медия SBS.

Както е известно, разпоредбите на футболния елит на островната държава допуска регистрирането на т. нар. „марков играч”. Всеки тим има право на две такива квоти, които се полагат предимно на чужденци, а трансферите могат да се случат само след предварително одобрение от местната лига. Ясно е, че се търсят ветерани, които са добре известни имена във футболния свят, като задължително се провеждат серия маркетингови тестове. Целта на последните е  да докаже, че пристигането на въпросните футболисти ще повиши престижа и инвестициите в местния футбол.

Лъжлив Бербатов прати Рууни в Евертън, хиляди се вързаха

SBS реши да посочи шестте най-сериозни варианта за маркови попълнения сред действащите свободни агенти.  Сред тях попаднаха имена като Кейсуке Хонда, Роби Кийн, Хосе Антонио Рейес, Родриго Паласио, Златан Ибрахимович и Димитър Бербатов.

„Световно известният нападател и преди е бил свързван с Австралийската лига и все още е на пазара”, пишат от медията по адрес на 36-годишния благоевградчанин. „Сега е моментът някой от австралийските клубове да направи своя ход.”

„Българинът вече беше сред водещите нападатели в Европа и вкара невреоятните 212 гола в кариера, която премина през 7 клуба и 494 официални срещи.”

Бербо: Само Берое ме покани, никой от ЦСКА не ме е търсил

„Бербатов бе една от звездите на Манчестър Юнайтед в походите на отбора към титлите през 2008/2009 и 2010/2011, като във втория случай дори стана топреализатор на Висшата лига с с 20 гола.”

„Макар че игровият му стил често се бърка с мързел, не са много играчите, които са показвали техническите способности, завършващия удар и визията на Бербатов, каквито той щедро демонстрираше в хода на своята кариера. На 36 години най-добрите години са зад гърба на Бербатов, който обаче доказа, че все още има нюх към гола по време на престоя си в гръцкия ПАОК”, завършва анализът на изданието.