Българският национал Георги Миланов даде интервю за „Меридиан Мач“, в което говори за ситуацията с коронавируса в Унгария. Бившият играч на Литекс и ЦСКА Москва в момента играе за втория в класирането МОЛ Фехервар, но в момента първенството е спряно заради пандемията.

„Ситуацията е тежка. Не е приятно, особено за професионални футболисти да си стоят вкъщи. Толкова време без тренировки. Това е изпитание за всички нас, надявам се колкото се може по-бързо да се свърши това. Всички тренировки са спрени за неопределено време. Всеки си има програма, по която се готви. Ще ни купят пътеки, за да можем да тренираме от вкъщи“, започна той.

„Апелът към всички е да си стоим у дома. Проблемът е сериозен. Първенството ще продължи, но нямаме яснота кога. Ще се доиграе, на този етап няма да има нулев сезон или шампион да стане първият в класирането. Моментът е такъв, че всичко е предпоследно", каза Миланов.

Той сподели и впечатленията си от ограничителните мерки и поведението на унгарците в тази неприятна ситуация.

"Не е забранено да се излиза. Ресторантите и кафенетата работят до 15 часа. Опитваме се всички да помогнем. Дисциплината е много важна. Трябват много жертви. Обиколих Будапеща, доста е пусто, наистина. Хората спазват правилата, което е похвално“, каза още халфа.

Миланов апелира и в България всички да заедно да спазват мерките за безопасност.

„Призовавам всички в България да бъдат задружни, заедно ще издържим на това напрежение. Нека спазваме правилата, защото много близки могат да пострадат. Да помогнем на тях и на околните", завърши той.

Пред весстинка говори и защитникът на местния Академия Пушкаш - Камен Хаджиев, който се застъпи за думите на Георги Миланов, като допълни, че няма забрана да се върне в България, но е предупреден, че после може и да не успее да се върне обратно в Унгария заради затворените граници.