Димитър Бербатов се завърна към професионалния футбол с екипа на Керала Бластърс в индийската Суперлига, но в първия му двубой там резултатът бе само 0:0.

Българинът, първият наш играч в индийското първенство, бе титуляр и игра пълни 90 минути срещу действащия шампион Атлетико де Колката (АТК).

Първото полувреме бе доста разочароващо както за Керала, така и за Бербатов. Българинът имаше две докосвания до топката, която почти не стигаше до него.

Коментарите за представянето му, доста типично в лежерен стил, не закъсняха и феновете отбелязаха, че Берба гледа двубоя отблизо.

Бербатов

Мачът като цяло премина в бавно темпо и с доста грешки и от двата отбора. Чистите голови положения липсваха, макар че все пак гостите създадоха повече опасни ситуации пред вратата на Пол Рахубка, но английският страж беше стабилен.

Зекиня пък удари греда за Атлетико. За играч на мача беше избран сръбският централен защитник на домакините Неманя Лакич Пешич.

АТК доминираше тотално, като владееше топката много повече и организира всичко опасно през първото полувреме.

Бербатов усети и какво означава да не играеш вече с топ футболисти, като не скри разочарованието си на няколко пъти, когато центрирания не стигнаха до него.

През второто полувреме Керала игра малко по-добре, като българинът се върна в по-задни позиции.

Силните изяви за Керала обаче доведоха само до ремито, ограничавайки изявите на водения от легендата Теди Шерингам тим на АТК.

Най-доброто, а и единствено голово положение за Бербатов дойде в самия край на двубоя, когато родният нападател засече центриране от корнер с глава, но защитник се намеси пред него и вратарят на гостите улови.

Бербатов не бе играл официален мач от сезон и половина, след като за последно носи екипа на ПАОК в Гърция.

Бербо ги почва в Индия, първи е шампионът

Бербо: Вече не съм нападател, а халф

И АТК, и Керала са част от тимовете, които проведоха първия сезон на индийската Суперлига, който се състоя през 2014 година. Разликата помежду им е в това, че АТК има 2 шампионски титли  в кратката си 3-годишна история (2014 и 2016), докато Керала все още се бори, за да вкара първи трофей във витрината си.

За разлика от предишните сезони, когато в Суперлигата участваха 8 отбора и мачовете от редовния сезон продължаваха от октомври до декември, сега участниците са 10, а продължителността е от ноември до март.  Това значи, че сега кръговете се увеличават от 14 до 18. Изоставена беше и предишната формула, когато всеки ден имаше поне един мач, а сега такива ще има в дните от сряда до неделя. Иначе плейофите се провеждат по същия начин - в тях участват първите 4 тима от крайното класиране, като първият излиза срещу четвъртия, а вторият - срещу третия. Полуфиналите са в 2 срещи при разменено гостуване, докато финалът е в един мач на неутрален терен.

Бербатов