Димитър Бербатов и съотборниците му в Керала Бластърс ще играят като Манчестър Юнайтед. Това заяви старши треньорът на тима Рене Мюленстийн, който определено знае това-онова за играта на "червените дяволи". Холандецът, който бе асистент на Сър Алекс Фъргюсън 6 години, обеща на феновете на Керала "футбол с атакуваща марка", което няма да бъде за сметка на играта в отбрана.

"Научил съм много неща от Фъргюсън и той обичаше да казва преди сезона да "помним, че сухите мрежи печелят трофеи", сподели Мюленстийн, който бе този, който убеди Бербатов да заиграе в Индия.

"Идвам от страна, която винаги е играела вълнуващ футбол. Работих 12 години в Манчестър Юнайтед, 6 години със Сър Алекс и това е единственото, което знам."

"Ще играем с известен риск като всеки атакуващ отбор. Но се надявам да бъдем също толкова добри и солидни", обясни 53-годишният специалист.

Мюленстийн е доволен и от подготовката на своя отбор, който според него е готов за първия мач за сезона срещу Атлетико де Колката в петък. "Не мога да говоря за всеки отбор от Суперлигата, но съм почти убеден, че ние имахме най-добрият тренировъчен лагер. Знаем това от опит, защото съм бил на подготовки с Манчестър Юнайтед и знам колко важен е предсезонният период за играчите."

"Виждаме, че някои отбори имат проблеми с контузии, но ние сме в добра позиция, защото започнахме бавно и постепенно изграждахме. Тренировките ни бяха много подобни на тези, които правехме в Манчестър Юнайтед."

"Единственото, в което не бях сигурен е доколко мога да ги предизвикам. Но подходът и стила са подобни, Бербатов и Уес Браун могат да ви го кажат", допълни Мюленстийн.

Съперник на Бербо: Ще го ритам без пощада!

Бербатов не вкара в неофициалния си дебют за Керала

Анализ: Бербатов ще направи разликата за Керала