30 януари е специален ден за един много голям футболист. Защото на него рожден ден празнува последния действащ български играч с голяма кариера в чужбина - Димитър Бербатов!

Роденият през 1981 година в Благоевград футболист днес празнува своя 37-и рожден ден. Той ще посрещне празника в Индия, където продължава кариерата си в индийския Керала Бластърс.

Иначе кариерата на седемкратния носител на трофея за Футболист на България започва в родния Пирин преди да премине в ЦСКА на 17 години през 1998 година. През януари 2001 последва трансфер в германския Байер Леверкузен, който откри голямата сцена пред талантливия нападател.

След 5 години и половина последва преминаване в Тотнъм, а две великолепни години на "Уайт Харт Лейн" му осигуриха и трансфер в Манчестър Юнайтед. С "червените дяволи" Берба спечели две шампионски титли, игра втория си финал в Шампионска лига след този с Леверкузен през 2002, и стана голмайстор на Премиършип. Фулъм бе последният отбор на Берба в Англия, а след това той показа класа и във Франция с екипа на Монако преди да изкара един сезон в Гърция с ПАОК.

Бербатов е рекордьор и по голове с националната фланелка, реализирайки 48 попадения в 78 мача.

Екипът на Gong.bg желае на Берба много здраве, щастие и успехи!