„Много се радвам. Емоциите са много силни и още не мога да усетя какво сме постигнали. Всички казват, че това е невероятен успех. Със сигурност в моята кариера до тук това е черешката на тортата на 100%. Много съм щастлив”, сподели националът Ивелин Попов пред Дарик радио по повод титлата на Русия с неговия Спартак Москва.

Попето изпълни целта си, стана шампион на Русия

„Титлата е след 16-годишна пауза. В момента по телевизията текат предавания. Хора излизат по улицата. Аз съм горд, че успяхме да направим това нещо и да зарадваме хората”, каза още Попето и продължи:

„През зимата имах предложения, но тогава ги отхвърлих и казах, че ще стана шампион със Спартак,        а после ще мисля. Бъдещето ми мисля, че е светло независимо къде ще съм следващия сезон. Сега искам да се порадвам на титлата и не ми се въртят мисли за трансфер.”

„Имаме още три мача, като ще се постараем да ги спечелим и трите двубоя. Ще се пробваме да запишем три победи в тях. След това кратка пауза и живот и здраве мач с националния тим, който ще е по-труден от мача с Холандия. Беларус е труден съперник и имаме какво да губим. Ще е тежък мача, но ако излезем, както срещу Холандия, ще имаме успех”, коментира Ивелин  Попов и добави на шега:

„Един от първите, които ми честити е известен и запален фен на Левски и на него му казах. Първите ми две титли са в Литекс след доста дълга пауза, сега със Спартак след 16 години пак печеля и му казах – след някоя и друга година ще отида, за да спечелят пак. Има време. Нищо не се знае.”