Полузащитникът на Арсенал Тула Михаил Александров коментира представянето си за тима през настоящата година в интервю за руския "Советски спорт".

- Когато си говореше с приятели, че ще преминеш в Арсенал, всички твои приятели са те питали дали не е лондонския, нали?
- Не много от приятелите ми знаеха за руския Арсенал, но сега вече го знаят от мен.

- Но са ти задавали такива въпроси?
- Не, защото аз им казах, че това е Арсенал Тула.

- А помисли ли си, че предложението е от Лондон?
- Уверен бях, че не е от там, стъпил съм здраво на земята.

- Определихте Арсенал като трамблин за нови мечти. Какво те привлече в този клуб?
- В Тула имаше интерес към моята игра. Тогава ситуацията беше следната, можех да приема предложението от Легия за нов договор или да премина в друг клуб. Не се чувствах добре там и трябваше да намеря най-добрия вариант за кариерата ми. Преминаването ми в руското първенство е крачка на по-високо ниво.

- Арсенал се бореше да запази мястото си в Първа лига, а сега се намирате на място близо до борбата за европейските места. Какво се получи, за да прогресирате така?
- Когато се борихме за мястото си в първенството, ние разчитахме на грешки на съперниците, играехме повече в защита. Сега държим повече топката, опитваме се да играем атакуващ футбол, което е плюс. Миодраг Божович обича хубавите победи, харесва му когато играем красиво и владеем топката. Такъв стил ми подхожда.

- За какво мечтаеш?
- Да стана шампион с Арсенал. Това може да разсмива мнозина, но човек трябва да има мечти, а тогава има и шанс. Когато мечтаеш за повече, ти се стремиш да постигаш целите си.