Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт е готов да предложи треньорски пост на Стилиян Петров, след като договорът на българина изтече в края на сезона, съобщи английският ежедневник „Мирър“.

Точно преди година 33-годишният български национал бе диагностициран с акутна левкемия, като в момента е в ремисия, но все още се подлага на химиотерапия.

Ламбърт все още държи Петров да бъде капитан на тима, но договорът му изтича след няколо месеца. Според изданието полузащитникът е споделил пред приятели, че няма планове да се връща на терена като играч и почти сигурно ще се откаже от активна кариера.

„Наскоро гостувах у дома му, вечеряхме двамата заедно с жена му“, каза Ламбърт. „Той се справя добре и се радвам за него.“

„Не мисля, че той ще може да върши стресиращата работа на мениджър. Може би би могъл да тренира младежи. Стенли беше страхотен играч и може да даде съвет на всеки. В скоро време ще говоря с него, за да видя как се чувства. Най-важното обаче е той да се възстанови напълно от тази ужасна болест“, завърши наставникът на бирмингамци.