Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт похвали капитана си и свой добър приятел Стилиян Петров за продължаващата вече една година борба на българина с левкемията.

Точно преди 12 месеца българският национал разбра за болестта си, а на 30 март тя бе обявена официално. В момента българинът е в ремисия, а Ламбърт няма друго освен адмирации за начина, по който бившият му съотборник в Селтик се бори със заболяването.

„Винаги съм в контакт със Стилиян. Справя се страхотно и не мисля, че има някой в тази стая, който може да си представя какво му е. Толкова силно се бори. Той се справя наистина добре и се надяваме скоро да излезе от това си състояние. Стилиян е голяма, голяма загуба за нас. Справя се отлично. Не мисля, че някой може да оцени какво му е“, сподели Ламбърт. „Не мога да си представя на какво е бил подложен в определени моменти. Начинът, по който премина през всичко е невероятно. Много хора изнемогват в такива ситуации. Той ми бе много близък приятел в Селтик и се радвам, че се приближава до положителен край“, каза още той. /БГНЕС