Английският „Mirror” сериозно разкритикува Димитър Бербатов и Майкъл Карик за представянето им през сезона и обяви, че те са фаворити за напускане на Олд Трафорд през лятото.

Според изданието, двамата ще бъдат „разпродадени на пожар” за да донесат в касата на Манчестър Юнайтед пари, необходими за нови покупки за подсилването на състава за новия сезон.

„Мирър” доста иронично оприличава Бербатов и Карик на „фокусници” с думите: „Двамата имат своите критици, въпреки че показаха магически талант по време на престоя си в Манчестър.”

„Берба просто разби рекорда на фокусника Дейвид Блейн за висене в кутия, без да се прави нищо, докато срещу Байерн Мюнхен миналия месец Карик изчезна пред очите на милиони телевизионни зрители.”

„Бербатов и Карик струваха на клуба около 50 милиона паунда, но биха донесли само частица от тази стойност на днешния трансферен пазар. Вероятно на утрешния също”, пише още изданието и уточнява, че според букмейкърската къща „Уилям Хил”, шансът Димитър Бербатов да остане в Манчестър Юнайтед и през следващия сезон е 4/6.