Ръководството на италианския гранд Милан подготвя оферта на стойност 15 млн. паунда за българския национал Димитър Бербатов. Според информация на портала Goal.com UK, българинът е една от приоритетните цели на „росонерите” през това лято.

Бербатов, който изпитва сериозни трудности в редиците на Манчестър Юнайтед този сезон, е смятан за заместник на холандския национал Клаас Ян Хунтелаар. Нападателят на Милан има отбелязани едва седем гола след трансфера си от Реал Мадрид през лятото.

„В Милан много харесват Бербатов и вярват, че могат да го привлекат през лятото. В момента не играе редовно за Юнайтед и може би през лятото ще напусне. Всички знаят, че Бербатов е топ футболист и много клубове следят ситуацията с интерес”, коментира източник близък до Милан.

Както Гонг съобщи преди седмица, интерес към българския национал има и от тима на Нюкасъл Юнайтед, който се завръща във Висшата лига. Германският колос Байерн Мюнхен също не е безразличен към българина.

Бербатов има 26 гола в 62 мача като титуляр за Юнайтед. Напоследък обаче мениджърът на тима сър Алекс Фъргюсън не разчита на българина за сметка на намиращия се в отлична форма Уейн Рууни.