Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се надява неговият отбор да триумфира в градското дерби срещу Сити по-късно днес. Българинът разбира напълно заряда на мача.

В същото време той не отрича, че иска да играе в нападението заедно с Уейн Рууни, но си дава сметка, че ако Сър Алекс Фъргюсън би трябвало да избира между тях двамата, то това ще е в ущърб за самия него и в полза на английския национал.

„Уейн има вкарани сензационните 34 гола и мисля, че ние сме съвместими да играем заедно. Но ако решението на треньора е да пусне единия напред, напълно разбирам, че Уейн Рууни ще е първият му избор”, сподели Бербатов.

По-късно днес Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Манчестър Сити в мач от 35-я кръг на Премиършип. „Червените дяволи” са готови за отмъщението, заради загубата по-рано този сезон в Карлинг Къп.

„Дербито е повече от важно за Манчестър, ако се има предвид страстта на привържениците. Тези три точки са изключително важни за нашия дух и позицията ни в класирането”, категоричен бе Бербатов.

„Победата над Сити в Ийстланд ще потвърди, че ние сме най-добрият отбор в този град. Затова успехът е много важен”, завърши капитанът на националния ни тим.