Българският вратар Николай Михайлов може да се окаже в Милан още през зимата, твърди италианското издание tuttomercatoweb. В информацията обаче се посочва, че е евентуалният трансфер може да бъде отложен и за лятото.

Преди броени дни се заговори, че стражът на Твенте е желан от Милан, а малко по-късно подобен слух излезе и за Барселона.

Тuttomercatoweb припомня, че Ники Михайлов носи в кръвта си футбола, заради своето семейство. „Борислав Михайлов, сега президент на Българската федерация по футбол и член на УЕФА, е добре известен на онези, които са гледали чудото Стоичков и компания по време на САЩ'94.“

В информацията дори се припомня и за брака на Борислав Михайлов с гимнастичката Мария Петрова. В статията са припомнени и факти от професионалната кариера на Ники Михайлов, който е собственост на Твенте. Тuttomercatoweb съобщава още, че стражът дебютира в УЕФА за Левски, едва когато е на 17 години. Ливърпул обаче, който имаше подписан контракт с Михайлов, има предимство пред останалите клубове, ако реши да парафира със стража. От Милан обаче са наясно с факта, тъй като ръководството вече търси заместник на Кристиан Абиати.

Calcomercato Milan определи, че цената на 23-годишния страж е около 4 милиона евро.

Любопитното е, че изданието е сбъркало името на вратаря и вместо Николай, пише Миколай Михайлов.