Вратарят на Твенте Николай Михайлов фигурира под номер три в списъка на Барселона за нов вратар, обяви авторитетният испански вестник „El Mundo Deportivo”.

Шампионите на Европа търсят нов резервен страж на мястото на Пинто, който на 8 ноември ще навърши 36 години и се очаква скоро да напусне Камп Ноу, където твърд титуляр за момента е Виктор Валдес.

Базираният в Барселона „Мундо Депортиво”, който е вторият най-стар функциониращ спортен всекидневник в Европа, пише, че скаутите на Барса са представили на Хосеп Гуардиола доклад с данни за четирима млади и талантливи вратари, сред които е и Ники Михайлов.

№1 в списъка, от който Гуардиола трябва да си избере нов страж е 23-годишният поляк Войчех Шчесни от Арсенал, втори е 20-годишният аржентинец Естебан Андрада от Ланус, а трети - 23-годишният Николай Михайлов.

Последният четвърти вариант пред щаба на каталунците е 18-годишният италианец Никола Леали от Бреша, който обаче е твърде млад и е по-малко вероятно да бъде предпочетен пред другите трима.

Ето и как „Mundo Deportivo” представя Михайлов: „Трети в списъка е Николай Михайлов, вратар на холандския Твенте и син на легендарен български вратар. Той е израснал в Левски София и е висок 1,94 метра, на 23 години е и е най-възрастен от всички кандидати. За втори сезон е титуляр в тима от Ередивизие.”

Тези дни в Италия пък се появи слух, че Ники Михайлов е попаднал в полезрението и на Милан.