Вече в четвърти пореден мач българският вратар Николай Михайлов не допусна гол във вратата си, а неговият Твенте победи с 4:0 у дома Утрехт.

Треньорът на шампионите Мишел Прюдом отново заложи на Михайлов на вратата, оставяйки на пейката клубната легенда Сандер Бошкер, който бе част от състава на Холандия на Мондиал 2010.

Твенте стигна до успеха с четири гола в последните 26 минути на двубоя. Австриецът Марк Янко вкара първите две попадения за тима от Еншеде в 64-ата и 72-та минути, а другите две заби младокът Люк Де Йонг в 78-ата и 84-ата.

Другият български национал в Ередивизие – Станислав Манолев, също игра пълни 90 минути, но неговият ПСВ Айндховен не успя да победи като гост АДО Ден Хааг и направи 2:2.

Ибрахим Афелай в 8-ата и Франсиско Родригес в 73-ата минута на два пъти даваха преднина на гостите, но Тимоти Дердайк в 56-ата и Франтишек Кубик в 81-ата изравняваха за АДО и крайното 2:2.

След този хикс тимът на ПСВ вече не е едноличен лидер Холандия, а дели първото място с Аякс. който разби с 5:0 като гост Де Граафшап, като хеттрик за гранда от Амстердам записа превърналият се в герой на Уругвай от Мондиал 2010 - Луис Суарес.

Така начело в класирането в Ередивизие са Аякс и ПСВ Айндховен с абсолютно еднакъв актив от 10 точки и голова разлика 14:4. Твенте е трети с 8 точки, колкото има и четвъртия Грьонинген.