„Чувствам се нормално в националния отбор. Снощи пристигнах и днес направих първа тренировка. С повечето момчета се познавам, с другите се запознах сега. Ще гледам да тренираме здраво и да играем добре”, заяви дебютантът в националния отбор на България Илиян Мицански. Днес той направи първа тренировка с екипа на България и отпътува с тима за Санкт Петербург, където в сряда е контролата с Русия.

„От контролата с Русия очаквам да играем добре. Сигурен съм, че всеки от съотборниците ми, в това число и аз ще се представим на ниво. Все още не сме говорили нещо конкретно със Станимир Стоилов. Предполагам, че това ще стане като пристигнем в Санкт Петербург. В момента навлизам в обстановката”, сподели очакванията си за мача голмайсторът на Кайзерслаутерн в летните контроли.

„Няма от какво да се притеснявам. Аз идвам за да покажа това, което умея и се надявам да го направя. Пред мен ще има още доста мачове, както и пред другите момчета, така че всеки ще се старае да се представи колкото се може по-добре”, каза още Мицански.

„Нормално е отзивите за мен в Германия да са добри. Особено след тези голове в контролите срещу Ливърпул и Окср, в които играх доста добре. Лично за мен обаче е най-важно как ще се представя аз и моя отбор в първенството. Там със сигурност ще трябва да играем на още по-добро ниво и аз да вкарвам голове. Контролите вече са минало”, добави Илиян.

„Целта пред Кайзерслаутерн е една – отборът да играе колкото се може по-добре и да запази своето място и догодина в Бундеслигата. Ние сме доста млад тим – повечето футболисти са на по 20 – 23 години”, сподели острието.

„Ако моят отбор играе така добре, както го правехме в контролите, всичко ще зависи от нас. А ако имаме доста голови ситуации, аз със сигурност ще вкарвам голове”, каза новото попълнение на Кайзерслаутерн.

„В националния отбор съм си поставил за цел да играя колкото се може по-добре. А когато човек играе добре, то головете ще си дойдат”, завърши Мицански.