Българският футболист на Апоел Тел Авив Димитър Телкийски коментира ситуацията около себе си. В последните няколко срещи на израелския гранд Мечо влизаше като резерва.

„Играя във всеки мач. Това че в последните две-три срещи бях резерва не значи, че се оплаквам. От игрово време не мога въобще да се оплача, откакто съм тук. На този етап ситуацията ме задоволява, но докато свършат мачовете до края на тази година. След това ще видим, какво ще се прави. Аз имам договор до лятото”, призна Димитър Телкийски в интервю за Гонг.

„Изключено е да играя в отбор от втора израелска дивизия. Не изключвам връщане в България, но не искам да разкривам дали имам контакти или не. Не се оплаквам, че няма интерес към мен. Няма нищо сигурно, за да говоря. Колкото до Левски, те си имат силен отбор, който е на първо място. Аз също си имам клуб, така че на този етап няма да се върна”, откровен бе Мечо Телкийски.

„Животът в Израел не е като този в България. За първи път играя в чужбина. Много ми помага това, че семейството е с мен. Тук съм с Топчо, а вече и Игор Томашич е в Тел Авив, така че не се оплаквам. Свиква се, имам приятели и живея нормално, като за един професионален футболист”, отбеляза още майсторът на точните пасове от Пловдив.

„Не мога да съпоставям и сравнявам Апоел с Левски. Сегашният ми клуб е един от четирите най-популярни в Израел. Хората ни познават по улиците и се държат много добре, което също е нещо важно и хубаво. Тук се влагат много пари във футбола. Играта сякаш е по-силова, набляга се и на тактиката”, заяви полузащитникът.

„Миналата година положението на Апоел беше доста по-сериозно. Във всяка среща се борехме, за да не изпаднем от първата лига. Не мога да кажа, че съм играл по-добре, или пък по-зле. Смятам, че и сега се представям на равнище. В съвременния футбол явно се гледа това, кой вкарва головете. За мен е важно да изиграя мачовете до паузата на едно добро ниво. Сега не желая да се разводнявам с други клубове и подобни неща”, декларира Телкийски в интервюто си за „Голлиния”.

„В Израел няма как да има грешка във финансово отношение. Има бюджетен контрол, който се следи от самата федерация. Има гаранция за всичко”, разкри бившият футболист на Левски и Ботев Пловдив.

„Не ми се говори за нещата в националния отбор. Аз съм на мнение, че селекционерът трябва да си преценява на кого да разчита в националния тим. Смятам, че трябва да се повикват тези, които играят редовно и са в най-добра спортна форма”, изрази мнение играчът на Апоел от Тел Авив.

Телкийски не скри, че има амбиция да играе за България, както и да се представя на равнище в клубния си тим, който и да е той.