Българският национал Мартин Петров изрази радостта си от третия вкаран гол във Висшата лига, като не забрави да похвали целия отбор и наставника на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон. „Гражданите” се наложиха с 3:1 в среща от осмия кръг на Премиършип над Нюкасъл.

„Знам, че феновете на Манчестър Сити са чакали, за да видят техния отбор да играе по този начин, затова съм доволен, че те одобряват това, което правим. Ние имаме много добри играчи, фантастичен мениджър и всичко се развива добре за тима”, заяви Мартин Петров пред официалния сайт на клуба.

„Винаги съм щастлив когато вкарвам, но по-важното е отборът да печели. Всичко е добре, когато реализирам или пък, Елано, а защо не и Мпенза. Нюкасъл не е лощ отбор, но ние играхме по-добре от тях. Целият тим бе на ниво, затова сме радостни от победата”, допълни Марто.

В информацията поместена на официалния сайт на клуба се казва, че и голът и асистенцията на Мартин Петров са в следствие на бързината му по левия фланг: „Това е начинът по който аз играя, но също така съм щастлив и за Емил и Елано също успяха да реализират.”

„Важно е за мен, че имам възможността да си партнирам с футболист като Елано, който може да ме намери винаги. Наистина съм щастлив, че и двамата успяхме да се разпишем”, завърши бързоногото крило.