Българският национал Мартин Петров за пореден път демонстрира отличната си форма, този път при победата на Манчестър Сити над Нюкасъл с 3:1. Крилото на „гражданите” се разписа с гол и асистенция при успеха на своя тим.

Головата серия на Мартин Петров продължи и в осмия кръг на Пемиършип. Врачанинът вкара изравнителното попадение за Манчестър Сити срещу Нюкасъл и така успокои феновете преди почивката.

В 37-та минута Елано навлезе в наказателното поле на Нюкасъл, подаде на българския национал, който реализира за 1:1. Това бе и първият гол за бързоногото крило в домакински мач за „гражданите” и общо трети във Висшата лига на Англия.

В изминалия седми кръг от Премиършип Марто вкара две попадения при гостуването на Фулъм, но въпреки това срещата завърши 3:3.

Двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 1:1, след като още в 28-та минута Мартинс изведе своите напред.

В 46-та минута след брилянтен рейд по лявото крило, врачанинът намери по великолепен начин Емил Мпенза, който вкара красиво с глава. След това домакините от Манчестър пропиляха още няколко положения, в които основна роля отново имаше българският национал.

Крайното 3:1 оформи Елано в 87-та минута на двубоя.

По този начин „гражданите” се поздравиха с петата си победа от началото на сезона и отново се намират на второто място в таблицата след лидера Арсенал, преди обаче да са се изиграли останалите срещи от кръга. След поражението Нюкасъл заема пета позиция с 11 точки.