Българският национал Мартин Петров даде интервю пред каталунския спортен всекидневник Ел Мундо Депортиво. В него Петров говори за България, за бившите си отбори ЦСКА и Атлетико (Мадрид) и за настоящия си клуб Манчестър Сити.

„Вече съм в Манчестър Сити повече от 5 месеца и съм много доволен. Отборът играе добре, в горната част на таблицата сме и не губим точки у дома. Контузията в коляното вече е история. Какво повече бих могъл да желая?”, каза българинът, цитиран от БТА.

„Когато напуснах Атлетико (Мадрид) бях малко тъжен. Желаех да продължа кариерата си в този клуб. Направените усилия за привличането ми бяха огромни. Исках да се представя по-добре по време на престоя си в Испания и да спечеля някой трофей, за да го отпразнуваме с невероятната публика. След това пристигна офертата на Манчестър Сити и реших да я приема, тъй като вече не съм на 22 години”, заяви Петров относно престоя си в Атлетико и трансфера в Сити.

„За мен Атлетико и ЦСКА са двата най-важни отбора. Привържениците на Атлетико ме подкрепяха винаги когато идваха на стадион „Висенте Калдерон”. Помагаха ми много когато играех слабо. Оставих много приятели в Мадрид и поради тази причина ще пътувам до там през януари или февруари. Ще посетя някой мач на

Атлетико. С футболисти като Диего Форлан, Маниш, Симао, Серхио Агуеро и Макси Родригес Атлетико стана голям отбор, който може да играе в Шампионската лига или да спечели купата на УЕФА. Гледам репортажи от мачовете на отбора и харесвам много настоящия му облик. Пожелавам на Атлетико да спечели трофей през този сезон”, каза още българският национал.

„Във Волфсбург също имам много приятели, с които контактувам. Струва ми много да го кажа, но нямам намерение да се връщам в България. Германия, Англия и Испания са като мой дом. Животът в България не е добър, натъжава ме много и засега няма да се връщам”, завърши Петров.