Ръководството на Шинник уволни старши треньора на клуба Сергей Юран, който преди няколко дни влезе в сериозни пререкания с българския футболист на Амкар Мартин Кушев.

В официалния сайт на клуба, в който се състезава Здравко Лазаров, е поместена кратка информация, в която се твърди, че причината за отстраняването на специалиста са неудовлетворителните резултати на отбора напоследък. Освен това, е посочено още, че Юран е отстранен и заради неспазване на клаузите в договора си, в частност нееднократното нарушаване на трудовата дисциплина, което оказало негативно влияние върху имиджа на тима.

Според шефовете на Шинник поведението на треньора е дискредитирало добрата репутация на клуба, като заради това отборът не веднъж е понасял дори парични санкции.

В последния кръг на руското първенство Сергей Юран изпусна нервите си и срещу Мартин Кушев, който реагира с красноречив жест, последван от наказание - червен картон за българския нападател. Вече бившият треньор на Шинник е известен с ексцентричния си нрав и често се оказва в центъра на събитията.

След мача Юран призова за жестоко наказание на бившия играч на Левски и Славия, но Контролно-дисциплинарния комитет към Руския футболен съюзще разгледа случая следващата седмица.

Временно Шинник на Здравко Лазаров ще бъде ръководен от Иван Лях. Към този момент отборът заема 13-о място с 5 точки в руското първенство, като до момента е записал една победа, два равни и четири загуби.

Сергей Юран е вторият треньор от руската Висша лига, чиято "глава пада" от началото на новия сезон. Преди няколко седмици Славолюб Муслин бе уволнен от Химки.