Мартин Петров може да напусне Атлетико Мадрид във всеки един момент, а най-вероятната дестинация, към която ще се отправи е Манчестър Сити. Противно на информацията вчера, твърдяща, че Петров е почти сигурен съотборник на Митко Бербатов в Тотнъм, днес вестник „АС” разкри, че днес крилото се е прибрало от Манчестър.

Снощи Мартин бе в Англия, за да преговаря за условията си, като се знаеше, че има две оферти – от Тотнъм и от Манчестър Сити. Според изданието вече е 100% сигурно, че Петров ще напусне Атлетико Мадрид, тъй като „дюшекчиите” ще приемат едно от двете предложения.

На среща с журналист от вестник „АС” вчера сутринта, Петров изказал желанието си да остане в Атлетико, но решението на клуба било друго. Затова той не тренира на следобедното занимание, а вместо това се отправи към Острова. Агентите на българина искат сделката да бъде завършена бързо, пише още „АС”.

Ман Сити може да си осигури услугите на Мартин Петров за 8 милиона евро.

Испанският всекидневник коментира още, че слабото представяне на мадридчани в Интертото е преляло чашата на търпението на българина. Според „АС” Петров ще се чувства по-добре в Англия, заради по-бързия, рязък стил на игра.