Новакът в белгийския елит Льовен постигна трета победа от началото на сезона и вече е в горната половина на таблицата. Тимът на Кристиян Малинов се наложи с 3:2 над участника в плейофите на Шампионската лига Гент.

Българският халф игра до средата на второто полувреме, когато отборът му водеше с 3:0. След излизането на бившия футболист на ЦСКА домакините върнаха два гола, но нямаха сили за повече.

Льовен поведе в 41-ата минута с гол на Камал Сова. Ганаецът се разписа със силен шут от ъгъла на наказателното поле и груба грешка на вратаря на домакините Дейви Роф. Малко по-късно Тома Анри проби до аутлинията и центрира по тревата, а Матийо Мертенс от по-малко от метър опъна мрежата.

В началото на второто полувреме Льовен стигна и до трети гол. Негов автор стана отново Сова, този път след хубава комбинация през центъра. В 67-ата минута Малинов беше заменен от Абубакар Кейта, а домакините набързо върнаха интригата с две попадения от дузпи, дело на Никлас Дорш и Тим Клайндийнст. 

Финалният щурм на Гент не донесе изравнителен гол и отборът остана на незавидното 14-о място в класирането. Льовен пък се изкачи на 7-а позиция, а в следващия кръг ще се изправи срещу Зулте Варегем.