Футболистът на Манчестър Юнайтед Федерико Македа е готов да съпроводи до вратата на Олд Трафорд звездата на тима Димитър Бербатов, пише Manchester Evening News. Причина за това заключение са дали двата гола на италианеца в приятелската среща срещу Ню Инглънд Революшън (4:1). За сметка на това Димитър Бербатов, както и Уейн Рууни, не успяха да се разпишат през първото полувреме на двубоя.

Самият мениджър Сър Алекс Фъргюсън похвали Кико Македа след срещата, която бе част от турнето на „червените дяволи” в САЩ.

Изданието припомня също така, че през последните седмици Димитър Бербатов бе свързван с трансфер в редица италиански клубове, както и с Валенсия и Байерн Мюнхен. „Въпреки че завърши изминалия сезон като голмайстор на Висшата лига, Бербатов все повече изглеждаше като излишен”, се казва още в статията.

Според последните слухове, от страна на Ювентус са готови да направят оферта от 7 милиона паунда за нападателя на Манчестър Юнайтед. 30-годишният българин е в последната година от контракта си. Преговорите за нов все още не са стартирали, което може да осигури Берба за Ювентус, при това за малка сума. Преди три години Юнайтед плати рекордните за клуба 30.75 милиона паунда на Тотнъм за българина.

Бербатов стана голмайстор на Висшата лига през миналия сезон заедно с Карлос Тевес, а тимът му спечели 19-та титла на Англия. Бъдещето на футболиста обаче е обект на много дискусии, след като той дори не попадна в групата за финала на Шампионската лига, загубен от Барселона.