"Не искаме да изгубим отново от Барселона, въпреки че играем контролен мач", сподели българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов за официалния сайт на Мейджър Лийг Сокър.

Пред сайта, Берба призна, че е фен на американския футбол. "Харесвам го. Гледам го, защото ми харесват куотърбековете, защото е като европейския футбол. Вземаш топката и трябва да имаш погледа да намериш съотборник. Това е интелигентността на паса и движението на посрещачите", сподели българинът.

Той добави, че няма любим тим в Националната Футболна Лига, но се възхищава на "41-годишния човек", преди да стане ясно, че говори за Брет Фабре, който се отказа в края на миналата година. Нормално е Бербатов да харесва куотърбековете - играта му напомня тяхната. Той ще трябва да покаже тези си качества, за да се пребори за титулярно място, предвид завръщането в състава на игралите под наем Кико Македа и Дани Уелбек. Хавиер Ернандес и Уейн Рууни пък често оставяха българина на скамейката през последния сезон, предвид доброто си партньорство.

Запитан дали това турне в САЩ е по-различно за него заради конкуренцията, Берба отговори: "Винаги е същото". Интересното в това турне обаче е контролата с Барселона на 30 юли. Каталунците сразиха Юнайтед на финала на Шампионската лига, но Берба увери, че "червените дяволи" ще подходят много сериозно към двубоя, въпреки че е контрола.

"Когато става дума за Барселона и Манчестър Юнайтед, се говори повече как два от най-големите клубове в света се сблъскват. Ще бъде забавно, защото знам, че мениджърът не иска да губи отново, както и ние. Дори и да е контрола, ще бъде като финал", каза още нападателят.