Мартин Кушев донесе победата с 1:0 на Амкар Перм срещу Терек Грозни. Домакините се наложиха над своя съперник в българското дерби от 22-я кръг на руското първенство.

И петимата българи в съставите на Амкар (Георги Пеев, Захари Сираков и Мартин Кушев) и Терек (Валентин Илиев и Благой Георгиев) записаха по пълни 90 минути на терена. А Димитър Телкийски остана извън групата на тима от Перм.

Единственият гол в мача бе също български. Капитанът на Амкар се прояви като истински лидер в един от най-важните моменти. В края на първото полувреме, малко преди съдията да прати отборите в почивка, Новакович получи топката в наказателното поле и въпреки защитниците успя да намери Мартин Кушев, който вкара в десния ъгъл на вратата за 1:0. Нападателят получи и жълт картон за нарушение още в началото на мача. Официални предупреждения получиха и играчите на Терек – Валентин Илиев и Благой Георгиев.

В даденото от съдията продължение Георги Пеев излезе на добра позиция, но не съумя да реализира. Преди това Флорентин Петре можеше да донесе равенството, но румънският национал пропусна тази възможност.

Новият старши треньор на Амкар успя да заслужи овациите на феновете, след като неговият тим спечели поредни точки за класирането. Само преди няколко седмици Димитър Димитров бе освободен от поста, заради неубедителното представяне на тима.

След спечеления двубой Амкар заема 13-о място с 24 точки, докато Терек е на 10-та позиция, само с четири повече от днешния си съперник. Лидер е Рубин Казан.