Мартин Кушев, който получи повиквателна за срещите на националния отбор срещу Холандия и Люксембург, заяви за Гонг, че е поласкан от тази възможност, да защитава честта на страната ни. Футболистът на Амкар разкри още, че в края на месеца ще води преговори с ръководството на руския клуб за продължаване на договора му.

„Много съм радостен, че най-накрая получих повиквателна и се надявам да оправдая доверието с моята игра. Поне според мен имаме шансове за класиране. Най-важното е да играем спокойно срещу Холандия”, каза от Перм нападателят, който планува да се завърне в България на 2 или 3 септември, за да се присъедини към лагера на националния ни тим.

„Бях готов да дойда за мача с Уелс, даже си бях купил билет, но президентът и треньорът решиха, че ще е по-добре да остана, защото за самия мен щеше да е много тежко цялото това пътуване и игра, а тук първенството е в разгара си”, сподели Мартин Кушев.

„Тази година е много успешна за нас в Русия, на три точки сме от третия в класирането. Искам нашият отбор да стигне колко може по-напред, за головете нямам поставена цел, но апетитът идва с яденето”, допълни българският нападател.

„В края на другата седмица ще имам разговори с ръководството, защото изтича договорът ми, но вероятно ще остана за още една година. След 5 години в Русия, вече съм свикнал тук, но все още имам някакво влечение към България”, завърши Кушев.