Българският нападател Бранимир Костадинов отбеляза почетното попадение за своя шотландски Хартс при загубата с 1:2 от Клоппенбург, първа контрола от лагера на „сърцата” в Германия.

През първата част британците пуснаха няколко играчи на проби и някои от по-младите си състезатели. Домакините поведоха с 2:0 до 72-та минута.

Бранимир Костадинов замени друг млад нападател Джейми Мол в 77-та минута и още в първата атака реализира гол, който съдията отмени поради съмнение за засада.

18-годишният софиянец бе изведен с около 50-метров пас от своя връстник - австралиеца Шон Кели, надбяга защитата, излъга и вратаря, но арбитърът Нейбоша Йованович свири засада.

85-та минута Костадинов се възползва от подаване от дясно, отново надбяга защитата и не сгреши от около 10 метра на втора греда. Времето обаче не стигна за изравняване или обрат.

Днес Хартс гостува на Рот Вайс /Есен/ за втория си контролен мач в два последователни дни, в който се очаква да вземат участие повечето от титулярите на тима от Единбург.