Водачът в класацията за най-резултатните вратари в света на Международната федерация за футболна история и статистика Рожерио Сени влезе в последното издание на книгата на рекордите „Гинес”.

Стражът на Сао Паоло вкара 66 гола в периода 1997 - 2006 година, и изпревари предишния рекордьор Хосе Луис Чилаверт, който отбеляза 62 попадения през своята кариера.

През този сезон Рожерио Сени се разписа още 10 пъти и постижението му ще бъде актуализирано в следващото издание на книгата на рекордите.

Сред действащите вратари, които биха могли да задминат голмайстора в близките няколко години е Димитър Иванков, който е на трето място в класацията на Международната федерация за футболна история и статистика с 31 гола.

Пред юношата на Левски е и колумбийският ветеран Рене Игита, който се състезава във венецуелския шампионат. Игита има 41 попадения, но 41-годишната възраст на автора на удара „Скорпион” едва ли ще му позволи да се доближи до рекорда на Сени.

Друг бразилец - Роналдо влизе в изданието на Гинес за 2007 година като футболистът с най-много отбелязани голове на световни първенства. Нападателят на Милан има 15 попадения (4 на Франция 1998, 8 на Япония и Южна Корея 2002 и 3 гола на Германия 2006). Роналдо задмина с един гол германската легенда Герд Мюлер.