Димитър Иванков еднолично се изкачи на трето място в класацията на действащите вратари-голмайстори на Международната федерация за футболна история и статистика.

В сряда Иванков вкара първото попадение за Кайзериспор при домакинския успех с 3:1 над Диарбекирспор и записа 31-вия гол в кариерата си. По този начин юношата на Левски задмина перуанеца Джони Мартин Вегас, с който до момента деляха третото място с по 30 попадения.

Преди Димитър Иванков в класацията са единствено бразилският национал Рожерио Сени от Сао Паоло със 76 гола и колумбийската легенда Рене Игита, който наскоро поднови кариерата си с екипа на венецуелския Гуарос, с 41 попадения.

Иванков е на пета позиция във вечната ранглиста на вратарите голмайстори, като освен от Сени и Игита е изпреварван от още две от най-известните имена на вратарския пост в света – парагваеца Хосе Луис Чилаверт с 62 гола и мексиканеца Хорхе Кампус с 40.

С 31 попадения Митко Иванков оглавява класацията за всички времена сред вратарите в Европа, следван от германеца Ханс Йорг Бут с 28 гола и сърбина Драган Пантелич с 22.