Спечелилият купа в Япония Илиян Стоянов коментира вероятността да бъде повикан в националния отбор на България. „Не съм разговарял с Пламен Марков. Никой не ме е търсил до този момент. Ще бъде смешно да говоря за националния отбор без някой да ми се е обаждал. Вече съм на 31 години, а Япония е далеч. Бих се върнал, ако националният треньор има желание да помогна. Аз съм българин и не съм по-лош от чужденците, които играят в националния. Даже мисля, че съм по-добър от тях, визирам Игор Томашич”, сподели в своя стил Коловати.

„Много съм щастлив и радостен, защото взех трета купа в Япония. Всички в клуба от домакина, до президента са много щастливи. Спечелих тези три трофея с отбори, които не са сред лидерите в страната”, отбеляза защитникът.

Илиян Стоянов коментира и факта, че във финалната среща между Хирошима Санфрече и Кашима трима футболисти са получили червени картони, а реферът е вдигнал и десет жълти, като своенравният българин не е сред санкционираните.

„Как да го коментирам? Явно не съм същият Илиян, който играеше в България. Гледам на нещата по-реално и не се ядосвам. Станах много по-умерен.”

Централният бранител призна, че прави всичко възможно в Япония и по-конкретно в неговия клуб да пристигне някой футболист от България.

„Тук не е като в България. Ние не празнуваме по същия начин купите, когато ги печелим”, завърши бившият играч на Левски.