Алемания Аахен на Тодор Колев не успя да победи Санкт Паули в мач от 16-ия кръг на Втора Бундеслига. Двубоят на стадион „Тиволи” завърши наравно 2:2. Българският нападател отбеляза втория гол за домакините и се отличи с пълни 90 минути игра.

Гостите от Хамбург владееха почти изцяло двубоя през първите 45 минути и съвсем заслужено водеха с 1:0 на почивката. В 15-та минута Томас Мегле прати топката в мрежата на Щрауб със точен удар от 8 метра. Алемания изравни в 51-та минута с гол на Регекампф. А 13 по-късно бившият футболист на Славия реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Еберс. След още пет минути игра Куру възвърна статуквото в мача, след като наказа груба грешка в отбраната на домакините. Секунди преди последния съдийски сигнал Колев си изкара жълт картон за фаул срещу Егер.

В другите две срещи от кръга, играни днес, Майнц 05 надделя като домакин на Кьолн с минималното 1:0. Ерцгебирге Ауе и Кобленц пък не успяха да си вкарат гол.

Алемания Аахен заема 10-о място във временното подреждане с 20 точки. Лидер е Борусия Мьонхенгладбах с 32 точки, а на втора и трета позиция са съответно Майнц 05 с 31 и Фрайбург с 29 точки.