Тимът на Кайсар воден от Стойчо Младенов разпиля като гост тима на Тобол с 3:0 в двубой от 9-ия кръг на казахстанското първенство.

Головото шоу за тима на българския специалист стартира в 37-ата минута, когато Токтар Жангулишбай откри. Малко след подновянето на играта след почивката Думан Наржилваев удвои, а в 82-ата минута бившият играч на Черно море Матиас Курьор оформи класиката за Кайсар.

Така тимът на Младенов записа първия си пълен успех в първенството и има актив от 6 точки, но и с мач по-малко. Тобол е сред лидерите и е на 4-ото място с 13 точки.

В друг мач от този кръг тимът на Никола Спасов - Кизилжар победи у дома Ащжаик с 2:1. Григалашвили откри в 32-ата минута от дузпа за тима на българския наставник, а Гогуа удвои. Гостите оформиха крайния резултат в края на двубоя. Тимът на Спасов е на 8-ото място със 7 точки.

Георги Дерменджиев и Ордабаси също спечелиха двубоя си, след като се справиха у дома с Иртиш с 1:0, а победното попадение реализира Никита Бочаров в 54-ата минута. Гостите завършиха двубоя с човек по-малко, след като Руслан Есимов получи жълт и след това червен картон в 62-ата минута. Отбрът на Дерменджиев е на 3-ото място с 16 точки.