Първа победа постигна отборът на Кизил-Жар в 5-ия кръг на първенството на Казахстан, когато надделя с 1:0 над Жетису (Талдъкурган). Старши треньор на Кизил-Жар е Никола Спасов, негов помощник е Виктор Димитров, а на терена и левият бранител Михаил Венков.

Единственото попадение вкара Братислав Пушеновац в 26-ата минута, а 15 по-рано Венков беше санкциониран с жълт картон заради професионален фаул. Отборът от Петропавловск контролираше срещата през по-голямата част от времето и логично се поздрави с първата победа за сезона.

С първите си три точки изобщо те са на 10-о място от 12 отбора, докато Жетису е с 4 над тях.

Първа загуба претърпя Ордабасъ на Георги Дерменджиев. Тимът отстъпи с 1:4 при визитата на средняка Акжайк (Уралск). Срещата се разви много лошо за отбора на Дерменджиев и до 17-ата минута играчите му отстъпваха с 0:2. Те върнаха един гол в 41-ата минута, но само две по-късно разликата от две попадения беше възстановена. След почивката Акжайк контролираше събитията на терена и добави още един гол във вратата на гостите.

След това поражение отборът на Дерменджиев сдаде лидерската позиция и с 12 точки е на 3-о място. Над тях е и Тобол с 12, а дербито днес между четирикратният шампион Астана и Кайрат (Алмати) завърши 1:1. Астана е начело в класирането с 13 точки, докато Кайрат е 4-и с 11.

Доста любопитна остава ситуацията за Стойчо Младенов, чийто тим Кайсар трябваше да се задоволи с 0:0 при домакинството на Иртиш. Това е едва втора точка за отбора на Младенов, който е на предпоследното 11-о място. Ако се съди по изказването на опитния специалист преди мача, то той може и да си тръгне в близките дни./ БТА