Израелските медии изпратиха българските футболисти, играещи в местното първенство, по подобаващ начин. Родните национали се прибраха снощи, за да могат днес да се присъединят към групата на Станимир Стоилов. Елин Топузаков с хубавата Весела, Димитър Телскийски с любимата Яна и малкия Дмитрий, както и Димитър Макриев хванаха полета за София от летището в Тел Авив. Преди това обаче те дадоха и своя дан интервюта, а най-често задаваният въпрос естествено бе дали ще се върнат и догодина в отборите си.

Изданието „One” коментира, че е по-вероятно това да не се случи за Телкийски и Топузаков, и затова феновете на Апоел са тъжни. Договорите и на двамата бивши левскари изтекоха в края на изминалия вече сезон. Те не са получили предложения за нови контракти и по тази причина също се съмняват в бъдещето си в Израел.

Мечо и Топчо засвидетелстваха уважението си към Апоел и феновете. „Мисля, че най-важно бе, че усетих любовта и подкрепата на привържениците,” сподели Топузаков. „Това е по-важно от парите, по-важно от всичко друго. Докато бях тук дадох 100% от себе си, дадох всичко, и това е от значение.”

„Не съм разочарован, че не ми предложиха нов договор, просто си тръгвам. Аз съм професионалист, трябва да мисля за бъдещето си. Искам да играя още три-четири години,” добави Топчо, отново придружен от бъдещата си съпруга Весела. „Имам опции, но в момента искам да се съсредоточа върху мача с Ейре, искаме да играем на Световно, и мислим само за това.”

Димитър Телкийски изрази съжалението си, че Апоел не успя да стане шампион, макар да имаше шанс за това. Той благодари на всички в отбора, и сподели, че не може да каже, че никога няма да се върне в страната. „Животът е пред мен, може би след година-две ще се върна тук,” заяви Мечо.