Националът Ивелин Попов даде първото си интервю след пристигането с в Турция за Гонг. От два дни екскапитанът на Литекс се подготвя с новия си тим Газиантепспор.

„В Газиантеп се чувствам добре. Въпреки че все още не съм свикнал напълно. В отбора ме приеха добре и мисля, че няма да имам проблеми с адаптацията в новия отбор и новата държава. Вече се запознах с всички футболисти, треньорите и президента”, доволен бе Попов.

„Целите пред Газиантепспор са място в първата петица. С оглед на това, което видях тук за два дни тази цел е напълно постижима. Но нека да не забравяме, че „голямата петица” в Турция е Галатасарай, Фенербахче, Бешикташ, Бурсаспор и Трабзонспор. Ние трябва да се борим с тях. Дали ще успеем, вече времето ще покаже”, заяви юношата на Левски.

„Очаквам с нетърпение дебюта ми срещу Галатасарай в Истанбул. Винаги съм мечтал да играя срещу такива големи клубове за да видя докъде са ми истинските възможности, до какво ниво съм стигнал”, откровен бе Попето.

„Божа работа е, че трансферът ми в Блекбърн не стана. С оглед на факта, че можех да играя във Висшата лига на Англия, наистина предпочитах Блекбърн. Но и турското първенство е едно от най-силните в Европа”, каза бившият капитан на шампиона Литекс.

„Това, че не съм имал работна виза, не е вярно. Имам достатъчно мачове за националния отбор, отделно от това в Блекбърн получиха документ подписан лично от Борислав Михайлов, че съм имал контузия и затова съм пропуснал мачове на представителния ни тим. Просто англичаните искаха да продадат един от своите нападатели, а това не стана. Просто щяхме да станем много нападатели и затова не ме привлякоха. Това е истината”, коментира проваления си трансфер в английския елитен Блекбърн Ивелин.

„Докато бях два дни в Блекбърн, не видях да изпъкват толкова много над нас. Просто от най-малките до първия отбор тренират по един и същи начин. И когато ги вземат в мъжкия отбор знаят какво се иска от тях в тренировките и мачовете. В България шефовете на школите идват да видят по веднъж как тренират мъжете, а юношите си тренират по техния си начин. И като дойдат юноши в първия отбор по две години се учат как да тренират, къде да застават. Цялото това време е загубено”, категоричен бе последният носител на приза „Футболист на футболистите” в България.

„Всичко вече е свършило и загубите от Англия и Черна гора са изключително неприятни. Задължително трябваше да победим черногорците, но не се получи. Те нямаха чисто голово положение и ни вкараха гол от 20 метра след рикошет. Отделно изпуснахме много положения, две, от които аз. С Англия също изпуснах едно. Мисля, че съм големия длъжник на отбора. Ако ги бях вкарал, съдбата на националния отбор можеше и да е друга. Съжалявам!”, коментира трагичния старт на А отбора ни националният нападател.

„Аз лично от Станимир Стоилов съм научил много неща във футбола. Във всяка тренировка той ни показваше по нещо ново, което после ти е от полза по време на игра. Моето мнение е, че е голям специалист. Доказвал го е. Нямахме късмет да победим, за да се види неговата истинска работа”, сподели Попов.

„Има си ръководство на БФС, и то ще прецени какво е най-добро за нас. Те ще преценят кой да води националния отбор – българин или чужденец. Ние футболистите не можем да казваме, кой да ни е треньор”, добави талантът.

„Мисля, че Любо Пенев е много добър треньор. Всеки ден се чувам с моите бивши съотборници от Литекс. Те са много доволни от него. Мисля, че утре Литекс ще победи ЦСКА в София, защото „армейците” не са така страшни на стадион „Васил Левски”, както на „Българска армия”. Ще е труден мач, но Литекс ще победи”, завърши Попето.