Българският национал Иван Иванов със сигурност напуска руския Алания. Това призна пред Гонг мениджърът на футболиста Емил Данчев. От почти половин месец Иванов си е в България и поддържа форма с ЦСКА.

„Нещата около него са простички. Иван Иванов не се чувства добре в Алания и няма желание да продължи кариерата си там. Разговаряхме с ръководството, те проявиха разбиране. Предвид това, че Иванов е футболист на националния отбор на България и би трябвало да се готви за важни мачове, те разрешиха писмено да се върне в България и да се готви с ЦСКА. Паралелно с това ще търсим варианти и за друг клуб, където да продължи”, каза Данчев.

Той допълни още, че няма да се бърза с разтрогването на договора му с руснаците. „Първо трябва да намерим клуб. Той все пак е футболист на Алания. Правилниците на ФИФА казват, че футболист може да бъде в националния отбор, само когато има действащ договор. В процес на търсене сме на нов тим. Предполагам, че до края на юни ще имаме готов вариант. На този етап вероятността да се върне в България е много малка, пък било то и в ЦСКА. Почти сигурно той ще играе в друг клуб в чужбина. Конкретни варианти има, но няма да ги коментираме още. Нямам притеснение, че клуб ще му бъде намерен и това ще е клуб, който отговаря на качествата му”, заяви още Данчев.