„Обичах Берба. Той беше моят футболист!”, това заяви бившият мениджър на Тотнъм Мартин Йол пред „Сънди Таймс” в първото си интервю, което дава, откакто бе уволнен преди седмица. Холандският специалист коментира раздялата си с футболистите, както и отношенията си с някои от тях, сред които и Димитър Бербатов.

„Обичах Берба. Той беше мой играч. След първите ни две загуби този сезон, той дойде при мен и каза: „Шефе, аз искам да постигна нещо. Не съм по-слаб от Ето`о, Рууни или Тевес”… И беше прав. Единственото нещо, което му казах тогава беше: „Ти трябва да бъдеш по-постоянен. Ти трябва да правиш разликата и да ни печелиш отличия. Миналият сезон Димитър вкара 11 гола в първенството, а с неговите качества можеше да отбележи 20”, заяви Йол.

Холандецът сподели още една причина да обича капитана на българския национален отбор, а именно неговият морал, защото Бербатов отрязал Манчестър Юнайтед в името на Тотнъм.

Йол все още говори за „шпорите” сякаш са негови футболисти, отбелязва авторът на материала, който направи и интервюто - Йонатан Норткрофт, и добавя: Сигурно ще отнеме доста време докато холандецът спре да говори за Тотнъм в първо лице, множествено число.

„Можех да им изпратя sms на всичките и така да има кажа, че ще ми липсват много. Това щеше да бъде самата истина. Те обаче знаят, как стоят нещата във футбола. Бяха тъжни в продължение на два дни, но след това се наложи да продължат напред. Сигурен съм, че ще се справят чудесно”, каза треньорът.

„Когато хвърлиш топката на един футболист, той ще ти я върне обратно, ако знае, че си тръгваш. Това е човешката природа. Но тези момчета са специални. И доколкото можеха, се бореха за мен. И до ден днешен ме уважават. Когато се разделях с тях, има казах: „Винаги ще ви гледам, но вие трябва да бъдете силни. С вашия талант, трябва да се справяте много по-добре”, разказа Йол.